CONTACT

Tel/fax: 0244 376707
0722 761882, 0722 403941
e-mail: diatools@xnet.ro

Discuri diamantate circulare pentru:

Taierea materialelor cu discuri diamantate este realizata de segmenti diamantati brazati la periferia discurilor in conditii controlate de timp si temperatura . Unul din factorii principali pentru procesul de taiere este alegerea corecta a tipului de segment functie de materialul prelucrat si conditiile de lucru . Segmentii diamantati trebuie astfel conceputi incit sa permita dezvelirea continua a particulelor de diamant in timpul procesului de taiere asigurind o viteza si durata de viata a discului optima.

DIATOOLS fabrica si reconditioneaza discuri diamantate cu diametre cuprinse intre 200-3000mm pentru toate tipurile de materiale si masini.


Discurile DIATOOLS sint folosite pe scara larga pentru:

- Taierea blocurilor si placajelor de marmura, travertin, granit;
- Deschiderea de canale in drumurile de beton;
- Taierea asfaltului;
- Taierea pardoselilor si peretii cladirilor;
- Instalarea liniilor de electricitate si telecomunicatii fara deteriorarea infrastructurii;
- Constructia si repararea pistelor aeroporturilor.

Recomandari privind utilizarea:

 • Viteza de taiere
  Pentru fiecare tip de material trebuie determinata viteza de taiere optima care depinde de puterea masinii, viteza periferica, specificatia segmentilor si caracteristicile materialului ce trebuie taiat. O viteza foarte mica va conduce la “infundarea segmentilor” iar discul in timp va taia foarte greu. O viteza mult prea mare va conduce la spargerea prematura a cristalelor de diamant iar discul va devia in taietura. In ambele cazuri productivitatea si viata discului se vor diminua considerabil. Vezi table I pentru vitezele periferice si turatiile recomandate functie de diametrul discului.

Material

Viteza periferica
(m/s)

Debitul de taiere (cm2/min)

Granit

25 - 40

100 - 600

Marmura

40 - 50

1000 - 5000

Travertin

50 - 60

1500 - 6000

 • Necesarul de putere
  Puterea motorului de antrenare trebuie sa fie suficienta pentru mentinerea unor performante optime. Montajul corect al discurilor in limitele de toleranta admise sunt esentiale. Pentru masini neprofesionale, de putere mica, specificatia segmentilor este diferita. Vezi tabel II pentru necesarul minim de putere recomandat.

 • Flansele
  Functia flanselor este de a fixa si alinia discul pe ax si de a preveni vibratiile si deformarea acestuia. Flansele trebuie curatate de praf, ulei si rugina, si verificate tolerantele inainte de montarea discului. Pentru diametrul minim al flanselor vezi tabel II.
 • Apa de racire
  Functia apei de racire este de a raci discul si de a elimina particulele de   material din zona de taiere evitind astfel uzura excesiva a segmentilor. Apa   de racire trebuie directionata de ambele parti ale discului, sub nivelul   flanselor pina in fata discului. Apa de racire trebuie sa fie curata si suficienta   (vezi tabel II).
 • Directia de rotatie
  Discul trebuie montat intotdeauna in directia de rotatie data de sageata   de pe disc. Montajul invers conduce la smulgerea cristalelor de diamant iar discul va taia foarte greu. Un sistem de taiere adecvat trebuie ales pentru fiecare tip de material. Pentru materiale foarte dure cum ar fi granitul este recomandat modul de taiere in trepte.

DIATOOLS
Str.Lt.Col.Erou Adrian Oprescu,
Nr. 26, Campina, Prahova

COPYRIGHT©2005