DIATOOLS

Lame gater cu segmenti diamantati

Lame gater cu segmenți diamantați

Lamele gater diamantate sunt folosite pentru producția economică de lastre din blocuri de marmură, travertin, alte roci moi. Diatools produce și recondiționează lame gater pentru toate tipurile de mașini cu cadru orizontal sau vertical, pentru mașini cu o singură lamă sau mașini cu până la 80 de lame. Lungimea lamelor variază intre 2m și 5m în funcție de tipul mașinii. Segmenții diamantați pot fi aranjați la intervale regulate sau neregulate funcție de condițiile de lucru și caracteristicile materialului prelucrat.

Pentru comenzi sunt necesare date amănunțite despre tipul mașinii, material, lungimea blocurilor, condițiile de lucru astfel încât să se poată determina o specificație optimă pentru lame.

Recomandări privind utilizarea:

 

Alegerea și ancorarea blocurilor

Blocurile ce urmează a fi tăiate trebuie să aibă forme regulate și fețe cât mai netede pentru a se evita vibrații excesive ale lamelor. Lungimea blocurilor trebuie să fie apropiată de lungimea segmentată a lamelor. Blocurile trebuie ancorate ferm pe suportul mașinii.

Spațiul dintre segmenți

Brazarea segmenților pe lame la intervale neegale îmbunătățește tăierea, calitatea suprafeței și elimină vibrațiile lamei. DIATOOLS proiectează lamele în funcție de lungimea lamei și a blocului, caracteristicile mașinii și a materialului prelucrat.

Viteza de tăiere (cm/h)

La începutul tăierii se recomandă operarea gaterului la 1/3-1/4 din viteza normală. Viteza normală se atinge după ce toate lamele au intrat complet în material. Mai jos sunt date valori orientative ale vitezei de tăiere pentru diferite materiale.

Material

Gatere lente
(cm/HR)

Gatere rapide (cm/HR)

Marmură cristalină

8 – 15

15 – 25

Marmură colorată

8 – 14

12 – 18

Travertin

15 – 22

20 – 30

Răcirea

Distribuția uniformă a apei pe toată lungimea lamei are un efect pozitiv asupra calității tăierii și vieții lamei. Necesarul de apă pentru fiecare lamă este de cca. 7-8l/min.

Puterea consumată

Necesarul de putere pentru fiecare lamă este aproximativ 1.4-1.6 HP. De exemplu pentru un gater cu 30 lame puterea necesară este de cca. 45 HP.

Montarea lamelor

Montarea lamelor pe cadru trebuie făcută de personal specializat pentru a asigura paralelismul și perpendicularitatea acestora.
– Axa longitudinală a lamelor trebuie să fie cu cca 10-13 mm sub axul întinzătoarelor pentru a asigura o deflexie pozitivă ( H ) a lamelor după tensionare (v. tabel).
– Forța de întindere finală este de cca. 9-12 tone funcție de tipul cadrului gaterului.

Lungime lamă (mm)

Marmură cristalină H(mm)

Marmură colorată H (mm)

3800 – 3999

2.7 – 2.8

3.0 – 3.2

4000 – 4199

2.8 – 3.0

3.2 – 3.4

4200 – 4399

3.0 – 3.1

3.4 – 3.5

4400 – 4599

3.1 – 3.2

3.5 – 3.7

Call Now Button